Hattulan Rakennus ja Kattotyö - Kuparikatto, Kuparikatot

 

 

KUPARIKATOT JA KUPARITYÖT:Kupari on pehmeä ja helposti muokattava materiaali. Muokattavuutensa ansiosta sillä on mahdollisuus toteuttaa yksilöllisiä ratkaisuja. Kupari on pitkäikäinen ja lähes huoltovapaa. Kupari patinoituu ajan saatossa ruskeaksi.
Vihreäksi patinoituminen saattaa kestää jopa vuosikymmeniä. Tähän vaikuttavia tekijöitä ovat ilman epäpuhtaudet, sateet ja meren läheisyys. Tasaiset kattopinnat patinoituvat nopeammin kuin jyrkät ja pystysuoriin pintoihin vihreä patina tulee myöhemmin.
Kuparia saadaan patinoitua myös keinotekoisesti ja asennus voidaan toteuttaa ruskeaksi tai vihreäksi patinoidulla kuparilla.

Kuparikaton huolto

Kuparikatto on huoltovapaa. Kupari ei tarvitse uudelleenkäsittelyjä tai huoltoa, vaan se kestää sellaisenaan vuosien ja vuodenaikojen rasitukset. Kupari hoitaa itse itsensä; se ei sammaloidu aikojen saatossa.
Mikäli katolla on tasaisia osuuksia, niin kattokaivojen puhdistus on syytä tehdä vuosittain, jotta vesi ei kerääny katolle.
Vaikka kuparikatto on kestävä, niin useat vanhemmat katot on tehty virheellisesti. Katon kiinnikkeiden, eli ns. klammereiden kiinnitysväli on monissa vanhemmissa katoissa jopa 1000mm, kun se pitäisi nykysäännösten mukaan olla 300mm. Kiinnitystä olisi syytä lisätä, mikäli kattopelti on vähänkään irti ruodelaudoituksesta. Olemme korjanneet useita myrskytuulen viemiä kattoja.
Huollon yhteydessä tarkastamme kiinnityksien määrän. Kiinnityksien lisäys on suositeltavaa tuulisilla alueilla.

Pyydä tästä tarjous kattoremonttiisi.

Takaisin etusivulle

© 2005- 2014 Hattulan Rakennus ja Kattotyö